Naše ponude

Sok od jabuke

Već u starom vijeku bila je dobro poznata velika vrijednost jabuke i njena upotreba u ljekovite svrhe. Jabuka sadrži i do 90% vode što je čini idealnom za pripremu čistog prirodnog soka. Sok koji mi proizvodimo dobija se hladnim cijeđenjem ekološki uzgojene jabuke.

Sok od cikle

Sok ima očuvan okus i miris svježe cikle što je rezultat modernog načina pripreme i prerade. Podvrgnut je kratkoj blagoj pasterizaciji i pakovan u sterilnu ambalažu, kao i naši ostali proizvodi.

Cikla sadrži folnu kiselinu i obiluje antioksidantima koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. Betacyanin je pigment koji daje cikli crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbira u krv i povećava sposobnost krvi u prenosu kisiku i do 400%. U ponudi je i mješavina jabuke i cikle.

 

Sok od jabuke i kupine

Mješavina jabuke i kupine daje preoznatljiv i osvježavajući okus. Kupina je voće bogato vitaminima C i E, folnom kiselinom i mineralima kalija, mangana i magnezija. Kupine su deset puta bogatije antioksidansima od paradajza ili brokula, što ih svrstava u top deset najzdravijih namirnica.

Sok od jabuke i maline

Maline sadrže tanin, flavonoid i organske kiseline. Često se koristi za liječenje bolesti kardiovaskularnog i probavnog sustava. Ekstrakt ploda djeluje protiv virusa i snižava šećer u krvi. Maline su dobra zaštita protiv malignih bolesti, a i sprečavaju razmnožavanje malignih stanica.

Sok od kruške

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko hiljadu sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini skladištenja. Dobar su izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sistema. Za prozvodnju soka koristimo sortu Viljamovka koja je poznata po svom bogatom i specifičnom okusu.

Ocat od jabuke – jabučno sirće

Jabukovo sirće ima 90 različitih sastojaka i povoljno djeluje na rast i diobu ćelija, kao i nervnu i mišićnu aktivnost. Održava vitalnost i osvježava organizam, potiče cjelokupni metabolizam i jača imunitet. Pozitivno djeluje na cirkulaciju, štiti srce i krvne žile. Čisti krv od toksičnih tvari, smanjuje mogućnost povišenog krvnog pritiska i nastanka ugrušaka, pomaže u regulaciji nivoa holesterola, masnoća i šećera u krvi. Upotreba jabukovog sirćeta u ljekovite svrhe ima dugu tradiciju u alternativnoj medicini.

Vino od jabuke

Jabučno vino se dobija vrenjem jabuka ili jabučnog soka od raznih sorti jabuka. Obično sadrži od 5,5 do 7% alkohola. Alkoholni cider je u južnoj Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj popularan pod nazivom Most a u sjevernoj Njemačkoj naziva se Apfelwein. U Sloveniji ovo piće nazivaju jabolčnik, dok se u Velikoj Britaniji, Irskoj, Švedskoj i SAD-u zove cider.